Olympische winterspelen

Er is hier geen tv, dus we luisteren dagelijks naar de radiouitzendingen om te horen hoe de Nederlanders het doen op de Olympische winterspelen. Tijdens ons werk, op een terras of in de lunchpauze, we zitten gekluisterd aan de radio (onze smart phone). En ja, winterspelen, het is inderdaad nog steeds winter, ook hier…..

Heerlijk warm!

Gelukkig is het na zo’n koude nacht overdag heerlijk weer, stukken beter als de natte regenachtige dagen, met een gure wind! Daarvan hebben we er ook genoeg gehad. Het is veel te nat om in de tuinen te werken op het moment, dus zijn we druk aan het klussen in en om het huis. Zo zijn we buiten begonnen met het bouwen van een schuur en binnen  met het bouwen van een kast. Leuk om te doen!

De kast
vorderingen kast, nog 1 deurtje plaatsen
Het begin van de schuur
vorderingen schuur

Inmiddels is het een komen en gaan van vrijwilligers. Op het moment zijn er nog een Fransman en een jongeman uit de Oekraïne. Alle meiden zijn vertrokken. Wij zullen volgende week ook weer op pad gaan na 6 weken hier gewerkt te hebben.

Lotte is haar hondenvriendjes helaas ook kwijt. De eigenaar van hier had relatieproblemen, zijn vriendinnetje woonde tijdelijk ergens anders toen wij hier 5 weken geleden aankwamen. Na 2 weken kwam ze terug om het alsnog een kans te geven. Afgelopen week is de relatie toch stuk gelopen want degene die hier voor de tuinen zorgde en zij zijn hevig verliefd geworden op elkaar en zijn beiden dus niet meer hier. Hun honden hebben ze meegenomen. Naast het vertrek van verschillende vrijwilligers zijn dus ook vaste medewerkers en de honden verdwenen……een ware soap!

Afgelopen week hebben we weer een cultureel uitstapje gemaakt naar de stad Modica, hier 8 km vandaan. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is bekend vanwege zijn vele kerken en chocolade! We hebben 2 kerken bezocht, katholiek, dus vol kitscherige pracht en praal, maar zeker het bezoek waard. Verder hebben we geslenterd door de vele smalle straatjes, en heel veel trappen gelopen. De stad is tegen een heuvel opgebouwd.

Modica

Met de kippen gaat het een stuk beter. De nieuwe en oude kippen zijn van elkaar gescheiden. Met de nieuwelingen gaat het nu goed. Geen dichte ogen meer. Alleen de haan en 1 kip van de oude garde hebben af en toe nog een dicht oog. Ze hebben allemaal een aantal dagen medicijnen gehad. Nu maar hopen dat het virus voorgoed verdwijnt. Wij zijn eigenlijk de enigen die zich om de kippen bekommeren. Hopelijk nemen anderen het over als we vertrokken zijn.

Nog een paar dagen en dan gaan we weer op pad. Beiden hebben we regelmatig dat we ons opeens beseffen dat we op Sicilië zijn. Kan je zomaar overvallen, als je voor het slapen gaan nog even zit te plassen onder de sterrenhemel, of als je mijmerend voor je uitkijkt en de zee aan de horizon ziet….we zijn op Sicilië, al weken !!

5 gedachten over “Olympische winterspelen”

  1. Dus dat was dan weer het kippenavontuur.. afgewisseld met het hondenavontuur,nu een timmeravontuur,met tussen door een ijzig verhaal . ..Ja,ja jullie weten het wel uit te zoeken…Ben reuze benieuwd hoe het volgende avontuur er uit gaat zien.. Volgens het weer bericht is het daar niet echt geweldig,,klopt dat?? Voorlopig valt er niets te plukken ,als het goed is moeten nu alle oogsten binnen en opgeslagen zijn. Misschien snoei werk. ?????We lezen het wel weer. In ieder geval,,,,blijf genieten ,,,van elkaar ennnnn?. andere dingen. Liefs voor 2.

  2. Hallo Annemieke en Ton.
    Jullie maken samen wat mee hoor. Midden in een soap, dierenatrs en timmerman , jullie draaien je handen er niet voor om. Super leuk om te lezen. Hier is het op het ogenblik ook winter. Als het mee zit kan er volgende week ge schaats worden. Jullie gaan weer onderweg op naar het volgende stekkie. Geniet er maar van . ik geniet op afstand met jullie mee.
    Lieve groetjes Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *