Onderweg

We hebben onze werkplek verlaten en zijn weer onderweg. Als eerste zijn we         naar het zuidelijkste punt van Sicilië en dus Italië gereden. We hebben er op de parkeerplaats gestaan als enigen. Een verlaten oord, daar waar het in de zomermaanden ontzettend druk is. Mooi om te zien hoe de 2 oceanen met elkaar in botsing komen.

s’Morgens kwam de politie langs en deze zwaaiden vriendelijk naar ons. Een zonnige dag lachte ons toe. We zijn langs de kust gereden tot we bij Marina di Ragusa een mooie plek zagen. Aangezien het lunchtijd was gestopt en zijn  daar blijven staan, geen zin om verder te rijden. Wat langs het strand gewandeld en in het dorp naar de supermarkt gelopen. De route naar deze plek was niet echt bijzonder. Het dorp was modern en schoon. Een lange boulevard en strandtenten die bijna door de zee opgeslokt werden. Als de zeespiegel verder stijgt, zullen deze gebouwen over een paar jaar verdwenen zijn vrees ik.

De volgende dag belandden we in “plastic” Sicilië. Een gebied net als het Westland,vlak en vol kassen. De kassen hier zijn niet van glas, maar plastic. In de zomer gaat het plastic er vanaf en in het najaar komt er nieuw plastic op!! Ik wil niet weten hoeveel plastic hiervoor gebruikt wordt, maar ongelooflijk veel. Wat een vreselijke afval berg moet dat geven!

plastic kassen

Een lelijk stuk van het eiland. Bij Gela zijn we het binnenland in gereden. We wilden naar een stuwmeer, om daar de nacht door te brengen. Ondanks de regen was het een prachtige route. We passeerden een gebied waar veel artisjokken werden geteeld, later gevolgd door de amandelbomen. Het landschap was groen, glooiend en soms staken er enorme rotspartijen uit een glooiende helling. Later ging de mono cultuur over in kleinschalige landbouwgebieden. Wat oogt dat meteen een stuk vriendelijker! Olijfbomen, palmbomen, sinaasappels, bamboe en kleine moestuinen. Hier en daar dook een dorpje op. De weg was redelijk goed en na een paar uur rijden kwamen we aan bij het meer. Een rustige, doch desolate plek. Oude kapotte gebouwen…..wat zou het ooit geweest zijn??

Wij staan hier best, ondanks de troep die ook hier weer overal ligt. Het wordt al bijna gewoon, maar is zo ongelooflijk vies…….waarom doen de Italianen hier niets aan??  De vissers die hier bij aankomst nog waren, zijn gevlucht voor de regen. Gelukkig is het nu weer droog, al zijn de voorspellingen voor morgen ook niet al te best. We willen dan een dagje cultuur  gaan snuiven in Agrigento.

Eén gedachte over “Onderweg”

  1. Hallo.
    Leuk om weer met jullie mee te reizen . En lelijk, mooi en vies wisselen elkaar af. Vooral dat vies klinkt niet aantrekkelijk. Een dagje cultuur snuiven lijkt me leuker. Veel plezier nog en tot mails.

    Groetjes uit Noordwijkerhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *