Dag Sicilië

We zitten op de boot en laten Sicilië achter ons. Ik zit in het restaurant (we eten om de beurt, omdat Lotte het restaurant niet in mag) heb 2 plastic bordjes met eten voor me, 1 met patat met mayo en de ander met gefrituurde inktvisringen en nog iets anders gefrituurd, maar ik weet niet wat het is. Terwijl ik zit te eten, staar ik naar een groot televisie scherm, waar een eetprogramma te zien is. Dat ziet er heel wat beter uit als hetgeen ik op mijn bordjes heb liggen. Nee, het is geen 5 sterren cruise deze boot van Grimaldi.  Schuin onder de tv, beginnen 4 moslims aan het middaggebed, de kleedjes uitgespreid richting het oosten, een heel ritueel. Links van mij zit een ouder echtpaar in slaap te dommelen…… We zijn onderweg naar Salerno.

We hebben er een goede tijd gehad op Sicilië, ook al begon de periode op dit zuidelijke eiland met de griep voor ons beiden. Onze werkplek bij Adrien ,waar we 6 weken waren, was een fijne en de dagen daarna hebben we nog mooie stukken van het eiland gezien, op prachtige plekken gestaan en mooie wandelingen gemaakt.

Bij Agrigento hebben we oude opgravingen bewonderd van de oude Griekse stad Akragas., ook wel de vallei van de tempels genoemd. De oude stad dateert uit een paar honderd jaar voor Christus.

Rotswanden met cactus planten

In het dal lag een prachtige tuin vol sinaasappel-en amandelbomen.

We hebben op prachtige plekken gestaan, op kliffen en bij verlaten baaien. Gewandeld door cactus velden en langs woeste kusten.

Gezonken arabische boot; vluchtelingen ??

Ook hebben we de zoutvlaktes aan de westkust bezocht.

We hebben gewandeld in het nationale park Zingaro, en zowel aan de zuid als noordkant van het park een nacht doorgebracht.

Prachtplek aan de zuidkant van het park

En dan natuurlijk Palermo bezocht. Een stad met een rijke geschiedenis, en dat zie je terug in de verschillende bouwstijlen. Er is daar zo ontzettend veel te zien aan oude kerken en paleizen, dat het teveel was voor 1 dag. Ook had je al snel een overdosis aan pracht en praal. Maar hier dan toch een kleine greep uit al dit moois…

Fontana Pretoria

Mozaïek vloer
Veel marmer

Naast alle kerken en andere gebouwen, slenterden we door de smalle straatjes. Zagen kleine unieke winkeltjes en leuke barretjes. We kwamen Kenny, de Franse “work-awayer” die ook bij Adrien werkte tegen en hebben gezamenlijk wat geluncht.( Kleine wereld) Hierna nog een park bezocht met gigantische bomen !

En nu dus op de boot. Gelukkig was het mooi en warm weer (jaja…2 dagen 20+ graden gehad) We hebben tot een uur of 4 op het dek gezeten in het zonnetje. Lotte mocht niet in openbare ruimtes komen van de boot, dus dit was een prima oplossing. Saaie tocht van 9 uur. Alleen maar zee gezien. Van de harde wind die voorspeld was, was gelukkig weinig te merken aan boord.

Aan boord.
Hondenkennels aan boord….niet voor Lotte!!

En wat blijft ons bij van dit Sicilië avontuur…..pasta!! Pasta op zoveel verschillende manieren leren klaarmaken, al de soorten pesto’s, heerlijk gewoon. En Ton is gelukkig verlost van zijn eeuwige (gluten vrije) spaghetti! Hij lust nu alle soorten pasta; Joepie!!

Op naar het noorden……

2 gedachten over “Dag Sicilië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *