Zand en regen

Eindelijk kwam de regen. We kunnen wel zeggen dat de maand maart nat was, en de dagen dat het niet regende werden we getrakteerd op zand uit de sahara. Gelukkig leveren onze zonnepanelen toch genoeg stroom, ondanks deze bewolkte periode. Het voelt als winter in de lente, na 2 maanden op flipflops lopen, nu opeens weer sokken en schoenen aan mijn voeten.

We hebben eindelijk stromend water in huis!! Ook is de afgelopen week de boiler aangesloten en kunnen we het tijdperk ‘met gieters sjouwen in huis’ afsluiten. Weer een grote luxe voor ons!! Komende week wordt ook de afvoer van de wasmachine gemaakt, zodat ik eindelijk in huis de was kan doen. Nog meer luxe!! Voor 99% van de mensen is dit de gewoonste zaak van de wereld, maar voor ons was dit niet zo en we waarderen het enorm!

Ook deze maand hebben we veel in de kas gewerkt, de kleine stekkies moesten over in grotere potjes, het winkeltje werd verder aangekleed en er werd nog een bak gemaakt voor onze eigen plantjes. We zijn gisteren begonnen met de verkoop van de plantjes. Meteen succesvol!

We kregen ook deze maand hulp. Vriend Jan Peter is hier en ook Misja, een neef van Ton, is hier om een handje te helpen. Hij zal de kneepjes van het off-grid leven leren en bewoont de Magirus. Tevens is er bezoek van Rob en Agnes met hun 3 kinderen Amber, Floor en Bo in hun 12 meter lange bus. Erg gezellig!

Rob, zelf imker, ontdekte een nieuwe zwerm bijen in de olijfboom boven de bijenkast! Hij heeft ze geschept en verplaatst naar 1 van onze lege kasten. We zijn dus weer een nieuw volk rijker! Dank je Rob!!

Bijen nest in de boom

Door de vele natte dagen is de bouw van de schuur nog niet erg opgeschoten, maar kleine vooruitgang is wel te zien. Komende week hopen we alle zijkanten dicht te hebben. In huis zijn wel wat ‘finishing touch’ klusjes gerealiseerd. Zo is de keuken betegeld en zijn de afwerk latjes geplaatst. En het al eerder genoemde stromende water is een feit.

Het is lente, de zomertijd heeft zijn intrede gedaan. Het wordt buiten steeds groener en kleurrijker door alle bloemen. De natuur had de regen ontzettend hard nodig, en trakteert ons nu op al het moois. Het is dagelijks Genieten (met hoofdletter!.

We wensen iedereen een mooie lente toe!!

6 gedachten over “Zand en regen”

 1. Weer een heel mooi verhaal, jullie veel regen wij bijna niets.
  Veel succes verder een mooi voorjaar.
  Sjaak en Greet Geerlings

 2. Hallo daar.
  Fijn dat we weer even om het hoekje mogen kijken. Jullie veel regen…..hier eigenlijk super mooi weer. Wel ook een buitje met…..ja wel , veel Sahara zand. Jullie zijn lekker bezig hoor en het winkeltje ziet er goed uit. Geniet van alles en tot de volgende blog. Groetjes van Ria.

 3. Hoi,
  Ik ben, of eigenlijk wij zijn, Age Jan en Alida van Veelen, de (schoon)ouders van Jethro en Lisette Nieuwenhuis. Wij rijden met onze zelfgebouwde camper door Portugal en vroegen ons af of het misschien leuk zou zijn om elkaar te ontmoeten. Als dat voor jullie oké is, stuur dan een berichtje. We horen graag! Hartelijke groet,
  Agejan en Alida.

   1. Hoi. Hier Age Jan nog een keer. We volgen inmiddels een heel andere route en komen niet echt bij jullie in de buurt. Laten we afspreken dat we een nieuwe poging wagen, over een paar jaar, als we weer in Portugal zijn tijdens het oogstseizoen. Want wat is dit een ontzettend mooi land!
    Hartelijke groet, Age Jan en Alida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *