Voorjaar

Vandaag is een dag met veel regenval. Een dag die mooie luchten oplevert; donkere wolken en fris groene bomen afgewisseld met blauwe luchten. De regent klettert gezellig op het dak. Vanaf morgen schieten de temperaturen omhoog naar de +20, en doet het voorjaar definitief zijn intrede.

Het gras en de vele kleurige bloemen staat op sommige plekken al op knie hoogte. We maaien het pas al de bloemen uitgebloeid zijn, zodat de bijen heerlijk kunnen smullen van de bloemetjes. We hebben de afgelopen weken al 2 nieuwe zwermen kunnen scheppen. Rob had er al 1 geschept en ook Ton heeft zijn eerste zwerm geschept. We hebben voor de zekerheid nog maar een nieuwe kast erbij gekocht, mocht zich nog een zwerm aandienen.

Nieuwe zwerm bijen geschept.

De vogels zijn ook weer druk bezig om nesten te bouwen. Net als vorig jaar nestelt de spreeuw aan de voorkant van het huis in de nok; onze dagelijkse wekker! Ook de hop maakt net als de voorgaande jaren haar nest weer in het gat in de muur van de stenen schuur. Ook heeft een pimpelmees echtpaar een gaatje gevonden in de muur waar een nestje wordt gebouwd. Nu maar hopen dat de slang die zich had verstopt onder het laatste brandhout in de schuur, de nesten met rust laat dit jaar. Echtpaar merel zingt regelmatig het hoogste lied en zoeken wormen in het gras. Ook de kwikstaartjes zijn druk met het bouwen van hun nest, al weet ik niet waar ze dit doen dit jaar. Het is een genot om al die activiteiten te observeren.

De regen van de laatste tijd, heeft er voor gezorgd dat het waterbassin vol is, en zelfs overstroomt. De natuur is blij met de regen van de afgelopen dagen, en ik weet zeker dat de komende dagen de natuur verder zal exploderen als de temperaturen gaan stijgen.

Het is een voorrecht om zo midden in de natuur te leven. En natuurlijk is het voorjaar elk jaar weer de mooiste periode, ook hier in Portugal.

Het werk hier gaat ook lekker door. De nieuwe schuur heeft een dak gekregen, en ook binnen worden de laatste afwerk klusjes gerealiseerd. Stromend warm en koud water is een feit, zowel in de keuken als in de douche!! En eindelijk kan er weer in huis een was gedraaid worden!! Zo blij met al deze luxe. Al met al; we vermaken ons wel !! Ook verloopt de verkoop van plantjes prima dit jaar!

Heel langzaam maar zeker beginnen wij te denken aan de periode die voor ons ligt; de zomer naar Nederland. (vanaf half juni tot eind augustus, de maand juli zijn we in Nederland) De Hymer is goed door de jaarlijkse apk keuring heen gekomen, dus we kunnen zonder reparaties op pad. Natuurlijk moet er nog van alles opgepimpt worden aan de binnen en buitenkant. Al kan dat laatste ook onderweg!

We zijn nog niet actief op zoek geweest naar liefhebbers die 2,5 maand in ons huis willen wonen tegen een kleine vergoeding, maar we weten zeker dat die zich wel aan zal dienen. Mochten er nog liefhebbers zijn voor olijfolie, laat het ons weten, we hebben nog meer als genoeg!! Ons plan is om dit jaar op verschillende plekken in het land te gaan staan, zodat mensen hun olie bij ons op kunnen komen halen. Maar over dat logistieke deel zal ik tegen die tijd meer vertellen, voorlopig nog geen uitgewerkt plan, en eigenlijk voelt dat wel lekker.

Nog heel veel olijfolie te koop!!

Voor nu; eerst lekker genieten van het voorjaar!!

13 gedachten over “Voorjaar”

 1. Hallo daar.
  Heerlijk he…….voorjaar. In Noordwijkerhout staan de bollen velden volop in bloei. Ik vind de lente eigenlijk de mooiste tijd van het jaar. De vogels zingen en alles groeit en bloeit. Jullie zijn nog lekker bezig en genieten net als ik van de lente. Bedankt voor weer even een kijkje in jullie leventje . Leuk om te zien dat jullie zo genieten.
  Groetjes van Ria.

 2. Hi, wat ziet het er prachtig uit 😍. Ik zou heel graag nog wat olijfolie willen kopen. Liefs Herman en Lieke

 3. Dag Annemieke,
  Weer een mooi verhaal, jullie zijn goed bezig!
  Kan je wat meer informatie over de olijfolie geven, verpakking, prijzen.
  De vorige was overigens super.
  Met vriendelijke groet,
  Sjaak Geerlings

  1. Hallo Sjaak. De olijfolie verkopen we per halve liter 8€, per 3 liter €42 en 5 liter €65. 1/2 Ltr zit in flesje met etiket, andere in jerrycans (plastic) met etiket.

   1. Dag Annemieke,
    Bedankt, dan wil ik graag drie liter bestellen en 1 keer een halve liter.
    Ik hoor wel hoe en wanneer.
    Mvrgr,
    Sjaak Geerlings

 4. Nou meiske,wat fijn dat het alles zo lekker gaat.. nog niets gehoord over het andere stuk land? Bijna eind april… Wat een mooie werkruimte krijg jij,al met raam en deur… En ja
  lente lente,. genieten .hoe gaat Lotte alweer meer opgeknapt hoop ik. De waterval loopt ook goed denkelijk…. Uniek toch,eigen beek met waterval…. Werk ze en blijf genieten. Liefs uit nu ook heerlijk,,,,, Nederland

 5. Hoi Annemiek en Ton.
  Wij zijn half augustus terug van de Lofoten en kunnen als jullie er tot eind augustus zijn, zelf de olie ophalen.
  Dan bestellen we 1 van 5 liter en 1 van halve liter, als je die nog hebt?
  Groetjes Peter en Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *