Lekker bezig

Het weer is heerlijk de laatste tijd, volop zon, al is het windje soms wat fris. Maar goed weer om buiten te werken.Al met al zijn we weer lekker bezig.

We proberen om tegenwoordig echt weekend te houden, dwz, minimaal werk verrichten. Op zondagochtend zijn we al een paar maal naar Castelo Branco geweest, om boodschappen te doen en daarna te lunchen. Iets wat vele Portugezen doen, want in de restaurants is het enorm druk. De zaterdag is Ton zijn ´mannen-dag`, dan gaat hij met zijn metaal detector op pad. Zondag is rustdag.

Maar goed, door de weeks zijn we weer lekker bezig. We hebben besloten om ons huis in Lourical ook op week basis te gaan verhuren. We zijn daarom, na het vertrek van Eric en Dini, flink aan de slag gegaan, om het te moderniseren. Het lelijke wandmeubel eruit gedaan, de hele woonkamer geverfd. Een kast om de solair installatie gebouwd, er komt een boiler ipv een geiser. Nieuwe 1 persoons bedden voor 1 van de slaapkamers. Mooie stoelen voor buiten en een bistro setje voor de looks. Al met al een aardige ingreep. Op de terrassen alle het lange gras gemaaid, en we gaan nog verder met het snoeien van de bomen. Al met al zijn we zeker 3 dagen in de week daar bezig. Honden allemaal mee, met 2 auto’s die kant op, een hele volksverhuizing.

De andere dagen van de week zijn we hier aan het werk. De deur is in mijn atelier geplaatst.

Morgen gaan we de vloer egaliseren, zodat ik kan gaan tegelen. We hebben de buitenkeuken in het dal afgebroken. Groot deel van dat hout is gebruikt om de kast om de solair installatie te bouwen. Het ging ons wel aan het hart om de keuken in het dal te slopen. We hebben daar zoveel fijne uren doorgemaakt. Maar goed, de boel stond ook flink weg te rotten, dus het was een juiste beslissing.

Weg keuken!

Verder zijn we nog steeds wildgroei weg aan het snoeien. Ton wil sinds hij zijn nieuwe hobby beoefend, ook graag alles gemaaid hebben (joepie, meestal was ik degene die daar altijd op aandrong) Helaas ging de tractor kapot midden in het vergane zonnebloemen veld. Weer een klus waar je echt niet op zit te wachten, maar goed, het is niet anders. Natuurlijk staat er in Lourical ook nog een tractor, maar die is niet verzekerd en sinds 1 januari moet je ook een tractor rijbewijs hebben om er de weg mee op te mogen.

En dan gaan we langzaam maar zeker de kas weer opruimen en gereed maken om in te gaan werken; zaaien. Het bestelde zaad uit NL is binnen, nu nog even wachten op minder koude nachten. Want ook deze winter heeft het gevroren in de kas, een aantal planten hebben dat niet overleefd. Afgelopen week kregen we een aanbod van ruim 1000 gebruikte plastic bloempotten. Deze hebben we opgehaald, en hier zijn we uiteraard heel blij mee!!

Eind van de maand gaan we vermoedelijk nog een klein weekje met de camper op stap naar Aljezur waar Sanne Ronja en Jantijn 2 weken op vakantie zijn.

Rest mij nog om te vertellen dat er in maart weer olijfolie mee kan naar Nederland. Dus wil je bestellen, dan kan dat. €10 per halve liter en €7,65 verzendkosten tot 10 kg. Wij verpakken je bestelling hier verzendklaar. Vrienden nemen het mee naar NL en doen het daar op de post. Ik stuur je de track en trace code en een betaalverzoek. Zo gaat het in zijn werk. Dus, zegt het voort of bestel weer onze heerlijke olie!!

Liefs Ton en Annemieke

2 gedachten over “Lekker bezig”

  1. Hallo daar. Jullie zijn weer lekker bezig en goed dat jullie nu het weekend vrij houden om leuke dingen te doen. De boog kan niet altijd gespannen zijn ……toch. Bedankt weer dat ik weer even om het hoekje mocht kijken. Altijd leuk. Groetjes uit Noordwijkerhout.

  2. Hayyy Ton&Annemieke lekker en heel verstandig om een eigen weekend ritme te creeëren .Veel plezier op de vakantie. Doegie Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *