Hittegolf

Heel Europa gaat gebukt onder een heuse hittegolf. Wij zitten aan de rand hiervan en pikken een beetje hitte mee; 35 graden, niet geheel uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. Het betekend voor ons in de ochtend wat werken en ’s middags vooral op de plaats rust.

Het werk bestaat momenteel vooral uit maaien. Maaien tussen de olijfbomen en de wijnranken, wat stukken maaien beneden op het veld. We hebben een 2de bosmaaier gekocht, zodat we samen aan het werk kunnen, dit omdat er echt heel veel gemaaid moet worden. Natuurlijk is er het nodige onderhoudt aan de moestuinen, het onkruid wieden en om de dag alles water geven.

De bosmaaiers

We hebben een een periode zonder vrijwilligers ingelast, dit omdat de meeste grote projecten achter ons liggen, en het nu dus vooral onderhoud is wat er gedaan moet worden. Zeker na mijn afwezigheid van een week (fijn bezoek aan familie in Nederland), is wel gebleken dat je in je eentje niet echt alles bij kunt houden. Nu dus alles in rustig tempo ivm de temperaturen.

avondrood

In ons elzenbos achter de Magirus hebben we een paadje gemaakt en een plek om heerlijk koel te kunnen zitten onder de bomen. Scheelt echt een paar graden met ons zitje voor de vrachtwagen. Natuurlijk is er ook het meer waarin we kunnen afkoelen en een koude douche doet het ook weer goed. En wat is het heerlijk dat we nu buiten eten kunnen koken en niet in de Magirus, waar het eind van de middag al gauw 40 graden is.

We slapen nog wel in de Magirus, en niet in de tipi. Dit komt ook omdat Paco nog steeds de neiging heeft om weg te lopen naar zijn vriendinnen bij de buren. We willen hem ’s nachts niet vast leggen, dus slapen we nog in onze warme truck. Ivm zijn wegloop gedrag hebben we besloten hem te laten castreren, wat as maandag gaat gebeuren. Hopelijk heeft dit het juiste effect. Boris is na een weekje nachtelijk stappen, weer de hele dag en nacht bij ons in de buurt. Het gaat goed met hem. Nu het zo warm is ligt hij de hele dag onder de Magirus en komt er rond etenstijd onderuit. Lotte wil ondanks de warmte, de hele dag met haar balletje spelen, weer of geen weer, het maakt haar niet uit!!

Ton voert de bijen suikerwater

We zijn de boel aan het voorbereiden om campers te kunnen ontvangen. We zullen ons binnenkort op de app; park4night zetten, als overnachtingsplek bij de boer voor een klein aantal campers. We hopen dan ook wat van onze eieren en groenten te kunnen verkopen aan eventuele bezoekers.

druiven

We eten nu dagelijks sla uit de tuin en ook courgettes kunnen al geoogst worden. De aardappels zijn gerooid, de eerste broccoli is geplukt en binnenkort verwachten we de eerste tomaten. Alles groeit redelijk goed, alhoewel we wel merken dat de grond erg arm is. Ook zijn we de strijd aangegaan met de woelmuizen. Deze hebben al menig plant dood gebeten. We hopen ze te vangen in diervriendelijke vallen en ze elders weg te zetten op plaatsen waar ze geen schade aan gewassen kunnen aanbrengen.

Bij de schapen boer, die een stukje verderop zijn bedrijf heeft, heb ik 5 schapenvachten gekocht voor een prikkie. Toen het de volgende dag regende (vermoedelijk voorlopig de laatste regendag), heb ik heerlijk zitten spinnen. Nu moet ik er niet aan denken om dat met 30+ graden te doen, beetje warm met een dot vette wol op schoot!

Ton is begonnen met het busje om te toveren tot mini campertje, zodat we bij een echte hittegolf in een paar uur tijd naar de kust kunnen rijden om daar af te koelen. Fijn om met het busje af en toe er even tussen uit te kunnen gaan. Er is immers nog genoeg te ontdekken in de omgeving!

Beetje saaie blog, maar meer kan ik er niet van maken….het is zomer, en dan draait alles nu eenmaal op halve kracht.

8 gedachten over “Hittegolf”

 1. Ja,ja.hittegolfje dus. Wat doen jullie dan met Boris als je naar de kust wil.Zelfs alleen al naar het meer voor een paar dagen… Wat Fijn dat alles zo goed groeit,zo kan je echt heel goedkoop leven…. je bakt zelf jullie brood ? Of een hoop in voorraad? Nog steeds 1 a 2 X per week water halen en boodschappen doen? Wij zijn nu in dld en ook daar hittegolven, alleen maar onder de luifel etc. En het wordt nog erger,kan er niet zo goed (( meer )) tegen.Dat is de andere kant van een camper .. lieverds veel sterkte met die hitte en hou plezier in het boerenleven…

  1. Voor Boris regelen we oppas natuurlijk, of gaat uit logeren. We laten hem echt niet onverzorgd achter. Brood kopen we hoor, maar eten het niet zoveel. En ja, boodschappen en water nog altijd 2x per week, maar idd steeds minder groentes kopen. Jullie ook sterkte met de warmte! XX

 2. Wat een leuke gezellige blog…..
  Zo krijgen we wel klein beetje een beeld hoe het er bij jullie uitziet. Mooi om te zien wat jullie inmiddels voor elkaar hebben gekregen … echt gaaf … hoop het nog een keer real life te zien …
  Boris ziet er goed uit ..
  wens jullie alvast een hele fijne zomer en hoop dat het busje snel af is voor de verkoeling aan de kust … ?
  Groetjes Ans

  1. Filmpje met de drone is in de maak. Dan krijg je een nog beter beeld van ons stukje Portugal. Gewoon komen Ans, zou super zijn! In het voor- of najaar is het hier heerlijk!

 3. Saaie Blog??? Prachtig. Vooral de ronde moestuin, wat geweldig. Ik hoop echt binnen nu en een jaar een paar dagen op jullie camping te kunnen staan. Wel is waar niet in een camper. Maar een “Van” met een bedje mag beslist ook. Jullie doen het geweldig. Marlies X

 4. Absoluut geen saaie blog. Wat is de moestuin mooi geworden en ik geloof best dat het een hoop werk is.
  Mijn eigen tuon bijhouden vind ik al een uitdaging laat staan zo een groot stuk land als jullie hebben.
  Ik hoop dat jullie wat regen krijgen voor de gewassen. Geniet nog steeds van jullie olijfolie, fles 2 zit op de helft bijna paniek ;). Hou het zuidelijke leeftempo goed aan, en veel drinken. Knuf aan de honden.
  Groetjes uit Koedijk

  1. Hoi Jo. Regen zit er hier voorlopig niet in. Zon en rond de 30 graden is het hier de komende maanden en hopelijk niet veel warmer! De tuin bij houden is ons werk, dus dat is makkelijker als dat je er ook nog een baan naast hebt!! Maar veel werk blijft het hoor. Gelukkig doen we het met veel plezier en dat is het belangrijkste!! XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *