1 jaar Arrancada

Ik zie dat het bijna een maand geleden is dat ik een blog heb geschreven. De tijd gaat ook zo razend snel voorbij. Inmiddels wonen we ook al weer 1 jaar op onze quinta! We kunnen nu gaan vergelijken met vorig jaar. Terugkijkend hebben we best veel gerealiseerd in een jaar tijd. Na alle investeringen wordt het nu tijd om langzaam maar zeker te gaan oogsten.

Om nu maar eens met het hondennieuws te beginnen; we hebben weer 3x de dierenarts bezocht. Eerst voor de castratie van Paco, die daarna 10 dagen met een toeter om zijn hoofd moest lopen. Hij leek er gelukkig weinig last van te hebben. Het weglopen was echter niet meteen voorbij. Glipte er toch weer tussenuit, met toeter op zijn kop. Kon hierdoor zijn doel niet bereiken,(de buurmeisjes) want hij kon niet door een hek heen. Ton vond hem daar blaffend. Na een week werden de hechtingen verwijderd, en alles zag er goed uit. Ook met Boris de arts bezocht. Hij had een kruip grasspriet in zijn neus gekregen. Deze is onder narcose verwijderd.

De afgelopen maand hebben we weer bezoek gehad. Facebook vrienden Jos en Agnes kwamen langs met hun 2 galgo’s. Onderweg naar Sevilla waar een grote opvang is voor deze honden en waar Agnes zich met hart en ziel voor inzet. Ontzettend fijn om ze hier te kunnen ontvangen. Hele fijne mensen.

Een dag eerder waren Mirande en Michel gearriveerd met hun 2 kleine oude hondjes, reizend in hun 40 jaar oude peugeot camper. Buren van een vriendin van ons, die ze met ons in contact had gebracht. Samen met Jos, Agnes, Mirande en Michel een hele gezellige avond gehad. Mirande en Michel bleven langer en boden ons aan op Boris en de kippen te passen zodat wij er even tussenuit konden naar de kust in ons busje wat bijna klaar was. Geweldig!!

Wij zijn dus 6 dagen op pad geweest. Het busje was klaar, geïsoleerd, bed erin, zonnepaneel op het dak, oude accu uit de ford bus erin (voor de stroomvoorziening), keukenkastje van pallet hout gemaakt, paar kleedjes op de vloer en gaan in ons knusse mini huisje, prima geschikt om af en toe mee op pad te gaan!!

En we troffen het. Net toen de temperaturen hier tegen de 40 graden aanliepen, zaten wij aan de kust bij temperaturen die maar net de 20 graden haalden…..brrrr, best fris. Mist van zee, geen zon en een fris windje! Gelukkig was het de volgende dag opgeklaard en scheen de zon. Een prachtige camperplek gevonden aan een baai.We hebben 1 dag lekker helemaal niets gedaan en de volgende dag het stadje Obidos bezocht en even de toerist uitgehangen. Een prachtige plaats, en zeer fotogeniek!!

De volgende dag zaten we weer in de mist, besloten toen dus weer landinwaarts te trekken. We hadden een leuke plek op park4night gevonden. Deze bleek echter onvindbaar in eerste instantie, we werden echt de bush ingestuurd door de navigatie. Na veel speurwerk de plek toch gevonden, maar deze viel zo tegen dat we weer verder gegaan zijn. We belandden toen op een camping waar we 6 jaar geleden ook gestaan hadden met onze toering car bus. De camping was toen net overgenomen door een jonge dame. We mochten er toen gratis staan, omdat hij ook nog niet officieel open was. We beloofden terug gekomen om te zien hoe het zou worden….beloften gehouden en bij toeval kwamen we er weer terecht. Een mooie eco camping met groot zwembad. Leuk om hier weer even terug te zijn. http://www.trilhosdosol.com

Omdat het landinwaarts toch weer een stuk warmer was, besloten om nog een dagje naar een rivierstrand te gaan, dit keer aan de Taag. We hebben hier ook op de parkeerplaats overnacht, alvorens de volgende dag weer huiswaarts te rijden.

Inmiddels was het kampement van Mirande en Michel uitgebreid met 3 Duitse vrienden die ze eerder deze reis ontmoet hadden, en waar ze al veel mee opgetrokken waren. Een gezellig welkom.

De dagen die volgden waren minder heet, dus prima om weer hard aan het werk te gaan; maaien, maaien, maaien. Ook onze gasten werkten hard mee, zodat er weer heel wat plekken opgeschoond zijn.

De afgelopen week hebben er weer 2 grote branden gewoed in de omgeving. Kennissen hebben hun boerderij in vlammen op zien gaan, alleen het woonhuis is gespaard gebleven, maar deze is nog niet bewoonbaar. De komende tijd zullen we daar helpen de boel op te schonen. Geweldig hoeveel steun ze krijgen uit de omgeving, allerlei acties zijn gestart om ze een doorstart te geven.

Inmiddels oogsten we volop tomaten, nog steeds courgettes, sla, aubergines, sperciebonen, sojabonen, spitskool en kikkererwten. Het begint erop te lijken. Ook zijn nu alle kippen aan de leg, zodat we 7 eieren per dag hebben! We moeten dus flink dooreten!

Op park4night staan we nog niet, we zijn het er nog niet helemaal over eens in welke vorm we het gaan gieten. Ook hebben we plannen om de tipi te verhuren aan toeristen via airbnb, om zo wat inkomsten te genereren…..wordt allemaal vervolgt! Wij slapen zelf toch niet in de tipi, omdat we een fantastische tent hebben gekregen (nogmaals dank Susan!!). Deze hebben we naast de Magirus gezet, zodat we niet het halve land over hoeven te lopen om naar bed te gaan!

Tot de volgende!

11 gedachten over “1 jaar Arrancada”

 1. Was weer een genot om te lezen Annemieke en Ton.
  We denken er over om komende winter of zo weer langs te komen.
  Is dat stukje land naast jullie nog te koop?
  Warme groeten Bert en Alice

 2. Best veel gedaan lijkt me nogal een understatement! Jullie hebben ontzettend veel werk verzet in zo’n korte tijd. Ook een hele leuke plek gemaakt waar mensen heel graag gaan komen. Ik ben wel erg benieuwd hoe het met het water gaat. Doet de bron het nog? Redden jullie het ermee?
  Succes met het 2e jaar, Alice

 3. Weer super inspirerend om te lezen!
  Bij ons borrelt er ook van alles!
  Fijn dat die tent zo goed bevalt!
  Xxx
  Suus & Arien

 4. Heerlijk om te lezen weer Annemiek en Ton!
  Ik ben een collega van Xandra (dierenambulances Den Haag) en volg jullie al een tijd dankzij haar. We hebben onlangs een 30 jaar oude Peugeot Hymer aangekocht en willen in september een maand door Portugal cruisen en jullie dan heel graag eens in het echt bezoeken. We zijn nog erg zoekende en vinden het lastig mooie rustige camperplekken te vinden en dus erg blij met de tip van de ecocamping, maar ook erg benieuwd naar de prachtige camperplek aan de baai die je noemt, heb je een naam/locatie hiervan? We hopen jullie te treffen in september en nog veel meer inspiratie op te doen.
  Geniet van jullie heerlijke plek, lieve groet, Huib

  1. Hallo Huib en Monique. Altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten! Dus jullie zijn van harte welkom. De baai is bij Salir do Porto. Mooie plek voor maar 5€. Wij gebruiken altijd de park4night app, staan mooie stekkies oo. Als jullie in de buurt zijn stuur dan maar een berichtje via messenger, dan geef ik de coordinaten door en telefoonnummer.
   Veel plezier met de voorbereidingen!!

 5. Bij zoveel oogsten gaat het op werken lijken…. Staat de camper nog beneden? En ja,,,er is enorm veel werk verzet. Het ziet er al geweldig uit. Leuk idee,,, als wij in het najaar komen lijkt het dus op een camperplaats.. ….Denk ik. Heel fijne zomer ,,liefs.

 6. Hallo Annemieke en Ton.
  Wat leuk om weer even bijgepraat te worden , en even via de blog mee op vakantie te gaan. Ik vind het fantastische om te zien wat er allemaal onder jullie handen gerealiseerd wordt. Petje af hoor . Ik zelf ben een huismus , maar door jullie blogs zie ik hoe mooi het overal kan zijn. Geniet van alles wat er op jullie pad komt en tot de volgende blog.
  Groetjes uit Noordwijkerhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *