Hete zomer

……..(De blog 3 dagen geleden op mijn iPhone geschreven. Lukte steeds maar niet om de boel up te loaden. Nu dan eindelijk met behulp van mijn laptop is het gelukt. Kan ik ook meteen vermelden dat we morgen dan echt de eerste vrijwilligers ontvangen!!)……..

Heet, ja dat is het. Dagelijks komt het kwik boven de 35 graden uit, en voorlopig blijft dat nog zo. We staan nu vroeg op om in de wat koelere ochtenduren nog wat te werken. Na de lunch verhuizen we bijna dagelijks naar het meer. Zoeken een plekje langs de waterkant en zitten in de schaduw onder een boom. Regelmatig een duik nemend in het water. Ook de honden genieten van de middagen aan het meer.

Na ons uitstapje van 6 dagen naar de Algarve, zaten we al snel weer in ons ritme. Nog altijd hopend op vrijwilligers. Ze melden zich aan en weer af. Zouden komen met 3, wat toen toch niet doorging, tonen interesse, maar meer ook niet. Elke week zeggen we; volgende week komen er wat. Inmiddels is de tipi gereed gemaakt om vrijwilligers te ontvangen. De gaten die de muizen erin hadden gebeten zijn gerepareerd. Zaten gelukkig aan de onderkant. De kapot gebeten matrassen (ook muizen) zijn vervangen. Ook de kleine retro caravan staat klaar om onderdak te bieden. De tent is helaas ook door muizen aangevreten en niet meer te repareren.

In de tuin groeit alles voorspoedig. Inmiddels hebben we al een kist vol courgettes. Dagelijks plukken we tomaten. Ook zijn de sperzieboontjes klaar om te eten. De eerste paprika’s en aubergines laten zich ook zien. Verder groeien de meloenen en pompoenen als kool! Maïskolven stonden ook al eens op ‘t menu. Het is een rijkdom om dagelijks al het lekkers uit de tuin te plukken.

Juli is ook de maand van de kapotte apparaten. Vlak voor dat de rivier stopte met stromen, wilden we de vijver nog even flink vol pompen. Helaas begaf de pomp het. Omdat er garantie op zit, hem terug gebracht naar de winkel. Die zijn we voorlopig kwijt. De rivier stroomt inmiddels niet meer. We hopen genoeg water boven te hebben voor alle boompjes. De omvormer in de schuur is vermoedelijk door kortsluiting ook ter ziele gegaan. Niet te repareren helaas. Ook ging Ton zijn bosmaaier kapot; dood, en dat juist nu er zoveel gemaaid moet worden! Deze is dus vervangen. Ook de mijne verloor kracht, maar deze is door Ton gerepareerd. De staafmixer hield het ook voor gezien. Gelukkig heb je al een nieuwe voor €10. Tja, apparaten hebben nu eenmaal geen eeuwig leven. En dan is er weer een steentje tegen de achterruit van de auto gekomen….krak… gelukkig zijn we daar voor verzekerd!

De buitenkeuken hebben we nu weer volop in gebruik. Ook is hij ‘opgepimpt’ . Zo hangt er een gezellige lamp boven de tafel, is er een nieuw zeil over de pergola gespannen en hebben we een mini koelkastje geplaatst. Een heerlijke ruimte vinden we zelf.

Nu de regels mbt corona allemaal wat versoepeld zijn, hebben we ook weer wat bezoek ontvangen. Paul en Jeroen, die in de buurt een huis hebben gekocht, zijn een avondje wezen tafelen. Was erg gezellig. Ook zijn Rob en Agnes, met hun 3 kinderen; Amber, Floor en Bo hier een paar dagen geweest in hun 12 meter lange bus. Heerlijk is het om weer mensen om ons heen te hebben. Nu is het wachten dus nog op de eerste vrijwilliger!

De bouw van het huis staat even stil. Er zijn andere prioriteiten. De dakplaten hebben we besteld en we wachten inmiddels 2 weken op de levering. Ze zouden vorige week gebracht worden…tja, nog maar even geduld.

Tot zover deze keer. Fijne zomer allemaal!

Eén gedachte over “Hete zomer”

  1. Hallo daar. Wat leuk om weer even bij jullie om het hoekje te mogen kijken. wat mooi om te zien hoe alles weer groeit en bloeit , en wat fijn dat jullie weer bezoek mogen en kunnen ontvangen. Het was wel erg stil nu in de corona tijd. Al hebben jullie het nu druk met oogsten en werken op jullie landgoed…geniet ook van de zomer……maar dat gaat vast wel lukken.
    Lieve groetjes uit Noordwijkerhout en tot de volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *